In een open en gelijkopgaande eerste helft kon Kevin Geybels een paar maal dreigen voor de bezoekers, maar doelman Olieslagers liet zich niet verschalken.

Voor de thuisploeg waren het Van Bouwel en Baert die doelman Van Mirlo aan het werk zetten. Vijf minuten voor de koffie werd Van de Weyer foutief gestuit door Ferlin.  Van Bouwel zette de strafschop om, 1-0.

Na de koffie namen de bezoekers de wedstrijd in handen en kenden rond het kwartier succes toen Van Cant een voorzet van Geybels kon verzilveren. De bezoekers dwongen nog kansen af via Parmentier en Geybels maar zonder succes.

De thuisploeg slaagde er niet meer in om doelman Van Mirlo aan het werk te zetten en mocht zich gelukkig prijzen met deze puntendeling.

Een diep teleurgestelde VC-trainer Luc Beyens : 'Vandaag speelden we de slechtste match van het seizoen.  Niks lukte, iedereen was precies uit vorm.'

Supportersclub rood-wit verkocht na de match nog hartverwarmende jenevers.

Scheids: Bart Vandenackerbroek
Toeschouwers: 250.

Herentals: Olieslagers , Mariën, Wouters, Baert, Van Bouwel, Bruynseels, Van der Schraelen, Baeten, Van Genechten, Van de Weyer, Van Peer.

Kaart: Van Mirlo, Van Hooydonck Jim, Parmentier, De Langhe, Aslan, Heylen, Van Hooydonck Ben, Geybels, Benadid, Ferlin, Van Cant.

Vervangingen: 63’ Gys voor De Langhe, 65’ Slechten voor Van Genechten, 75’ De Swert voor Van Bouwel, 88’ Vermeulen voor Benadid.

Doelpunten: 40’ 1-0 Van Bouwel (strafschop), 62’ 1-1 Van Cant

Gele kaarten : Mariën, Van Bouwel, Parmentier.

Jos Flamand / Nnieuws / beelden Guy Verellen.

Extra verslag
Kurt & Wendy Van Leemputte / Nnieuws :

VC Herentals hervatte de competitie na 2 weken verplichte winterpauze met een thuiswedstrijd tegen Exc. Kaart, een rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud.  Bij de thuisploeg ontbraken Dufraing (4 maanden out), Van Grieken, en Van Doninck (geschorst).

Het duurde erg lang op St.- Janneke eer VC een waardige kans kon noteren.  Halfweg de eerste helft probeerde Van Peer het  vanop 30 meter  maar de bezoekende goalie had geen enkel probleem met het schot van Nick.

Aan de overzijde moest Olieslagers redding brengen met de voet.   Even na het halfuur leek er toch animo in de wedstrijd te komen wanneer Geybels mooi in het straatje werd gestuurd  maar zijn poging ging via de vingertoppen van Olieslagers in hoekschop.

Amper een minuutje later werd Baert mooi de diepte ingestuurd maar met twee verdedigers in zijn nek kraakte Robin zijn schot compleet waardoor de bal ver naast doel verdween.

Vijf minuten voor de koffiepauze werd Van De Weyer gehaakt in de zestienmeter, een strafschop was het logische gevolgd.  Van Bouwel jaagde de elfmeter hoog in het doel en bracht Herentals op 1-0.  Aan de overzijde claimde Kaart ook een strafschop wanneer Van Hooydonck neerging maar deze keer ging de bal niet op de stip, rusten deden we bij 1-0.

In de tweede helft waren de bezoekers een eerste keer gevaarlijk via een gekruist schot van Van Hooydonck dat maar rakelings naast doel zoefde.  Herentals stelde daar bitter weinig tegenover  en moest meer dan een kwartier wachten vooraleer Van Bouwel te zwak op Van Mirlo besloot.

De bezoekers, die zelf ook niet konden overtuigen, geloofden meer in hun kansen en werden daar ook voor beloond wanneer Van Cant al te gemakkelijk een voorzet in doel kon werken.  Iedereen verwachtte een reactie van de thuisploeg maar die bleef onbegrijpelijk uit.

Kansen waren quasi onbestaande en de fouten stapelden zich op.  Het was in de slotfase Van Hooydonck die zelfs nog een goede kans voor de bezoekers onbenut liet om Herentals helemaal uit te tellen.

Herentals en Kaart delen dus de punten en in alle eerlijkheid moeten we toegeven dat we ook niet meer verdienden.  Frustrerend , zeker wanneer men het belang van deze wedstrijd bekijkt.  Volgende week zal het geweer van schouder moeten veranderd worden indien rood-wit uit de gevarenzone wil blijven.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Mariën Robin;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van Genechten Steven;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick
Bank:  Dams Pieter;  De Swert Birger;  Raymaeckers Kai;  Slechten Jochen
Vervangingen:  63e  Slechten Jochen voor Van Genechten Steven ;  77e  De Swert Birger voor Van Bouwel Ken
Gele kaarten:  Marien Robin (1e);  Van Bouwel Ken (2e)
Doelpunten:  39e  Van Bouwel Ken  1 – 0 (pen) ;  60e  Van Cant Simon  1 - 1.